Villa Hepola

ratsastuskoulu Villa Hepola

Henkilökunta

Villa Hepolan henkilökunta

Villa Hepolan henkilökunta tekee työtään rakkaudesta hevosiin. Tutustu meihin ja lue myös tallin palveluista sekä hevosistamme.

Talliyrittäjä, ratsastuksenohjaaja, I-tason valmentaja

Minja Lehmonen

Olen koulutettu 1-tason valmentaja, ratsastuksenohjaaja ja hevosalan monitoimiosaaja. Olen käynyt myös hevosavusteisen toiminnan ammattitutkinnon. Opiskelen tällä hetkellä johtamisen ja yritysjohtamisen hevospuolen erikoisammattitutkintoa sekä aloitin toukokuussa 2023 Centered Riding –opinnot.

Kouluttaudun edelleen hevosten parissa, koska ammattitaidon ylläpitäminen ja kehittäminen on itselle tärkeää sekä halu kehittyä hevosten parissa on suuri. Ihmisenä ja yrittäjänä olen helposti lähestyttävä, lämminhenkinen sekä hevosten hyvinvointi ja asiakkaideni viihtyvyys on minulle erityisen tärkeää. Hevosharrastukseni olen aloittanut jo lapsena ravitallilta, jossa toimi myös oriasema. Hevosten kasvatus on ollut aina lähellä sydäntä. Olen työskennellyt useilla eri ratsastuskouluilla sekä oriasemalla ja ratsuhevosten kasvatustallilla.

Kuva Jannika Jokinen

hevosten­hoitaja

Tea Vähäsoini

Fyysistä työtä pelkäämätön Tea on kokenut hevostenhoitaja ja eläintenhoitaja vuosimallia 2015 ja hän on harrastanut ratsastusta innokkaasti yli 20 vuoden ajan. Aiemmin hän on työskennellyt Ähtärin eläinpuistossa villieläinten hoitajana.  Hevoset ovat aina olleet Tealle erityisen tärkeitä, ja hän korostaa yksilöllisen hoidon merkitystä hevosten kanssa työskennellessään. Teaa kiinnostaa erityisesti maastakäsittely ja Working Equitation.

hevosten­hoitaja, ratsastuksenohjaaja-opiskelija

Ninna Kohonen

Jo lapsuudesta lähtien hevosharrastus vei Ninnan mennessään ja vuosi vuodelta hänen kiinnostuksensa hevosia kohtaan vain syventyi entisestään. Aikuisiällä hevosista tuli Ninnalle ammatti ja nykyään hän toimii ratsastuksenohjaajana ja hevostenhoitajana Villa Hepolassa. Lisäksi Ninna omistaa oman hevosalan yrityksen ja työskentelee tiiviissä yhteistyössä Villa Hepolan yrittäjän Minja Lehmosen kanssa. 

Työtehtävien ohella Ninna opiskelee hevosalaa syventääkseen osaamistaan ja kilpailee sekä valmentautuu koulu- ja esteratsastuksessa. Ensisijaisesti Ninna pyrkii tarjoamaan hevosille ja oppilaille turvallisen tilan, jossa he voivat vapaasti harrastaa juuri haluamallaan tavalla.

Kuva Tytti Ojala